Pracownik pomocniczy obsługi hotelowej
Wykonywanie prostych prac porządkowych i pomocniczych w hotelach; dbanie o estetykę obiektów hotelowych i ich otoczenia; zajęcia praktyczne w renomowanych warszawskich hotelach: Orbis, Novotel, Ibis, Gromada i inne.
ROK SZKOLNY 2023/2024
21 września uczniowie klasy 3f i 3h wzięli udział w Targach Pracy. Mieli możliwość zapoznać się z ofertami wielu pracodawców dysponujących różnorodnymi stanowiskami pracy.
ROK SZKOLNY 2022/2023
31 maja nasza szkoła gościła Mistrzynię Świata w Carvingu – Dominikę Sadowską. Poprowadziła ona Kurs Carvinguna poziomie podstawowym m.in. dla uczniów klas: gastronomicznej i hotelarskiej. Uczestnicy kursu zdobyli umiejętność przygotowania najwyższej jakości dekoracji z owoców i warzyw z wykorzystaniem technik carvingu.
W dniach 28-30 marca 2023 odbyły się Targi EuroGastro w Centrum wystawienniczym Ptak Warsaw Expo. Uczniowie z klas gastronomicznych i hotelarskich uczestniczyli w tym wydarzeniu. Izba Gospodarcza Gastronomii Polskiej udostępniła nam miejsce w swoim punkcie wystawienniczym. Dzięki temu mogliśmy nie tylko zwiedzić targi – poznać najnowsze trendy w branży hotelarsko-gastronomicznej, ale też wydarzenie to było okazją do rozpropagowania naszych starań o utworzenie pracowni gastronomiczno-cukierniczej w naszej szkole.
WYCIECZKA NA TARGI CUKIERNICZE
Tradycyjnie, jak co roku nasi uczniowie (klasy 2g, 3g i 1h) wzięli udział w targach cukierniczych.
Było bardzo słodko 🙂
WARSZTATY GASTRONOMICZNE I HOTELARSKIE
„Praktyka czyni mistrza” zmagania klasy 2g i 3g na warsztatach gastronomicznych i hotelarskich.
https://www.facebook.com/100063622421294/videos/570419591614044